PRP Tedavisi
PRP nedir?
PRP (platelet rich plasma), platelet/trombosit hücrelerinden zengin kan demektir. PRP tedavisinde uygulama yapılacak kişinin kanından alınarak elde edilen büyüme faktörlerinden zengin platelet hücreleri ile uygulama yapılır.
PRP nasıl elde edilir?
PRP uygulamasını yapacağımız kişiden kan alınarak işleme başlanır. Yüksek miktarda trombosit elde edilebilen kaliteli tüplere konulan kan ayrıştırılır.
PRP’nin etkileri nelerdir?
Cansızlaşmış ve incelmiş saçlarda etki gösterir. Saçlı deriye yapılan uygulamalarda seyrek olan bölgelerde yoğunlaşma ve ince saçların kalınlaşmasında yardımcıdır.
PRP uygulaması aynı zamanda cilt tedavileri, yara ve sivilce izleri, kırışıklık ve leke tedavilerinde kullanılır.
PRP tedavisi nasıl uygulanır?
Ayrıştırılmış kanın trombositlerden yoğun kısmı alınarak küçük iğneler yardımı ile problemli bölgelere uygulanır. Herhangi bir kızarıklık, şişlik, morluk gözlenmez. Kişinin sosyal hayatını etkilemez. Alerji riski düşüktür.
PRP kimlere uygulanabilir?
Saçlarının cansızlığından şikayetçi olan herkes PRP yaptırabilir. Cildinde kırışıklık, sarkma, akne izi olanlarda bu uygulama ile sonuç alabilmektedir.
PRP kimlere uygulanmaz?
Uygulama yapılacak bölgede iltihap veya enfeksiyon var ise uygulama yapılmaz. Aynı zamanda kan hastalığı olanlar, kan sulandırıcı ilaç kullananlar ve ailesinde kanser hikayesi olanlar yaptırmamalıdır.
PRP hangi aralıklarda yapılmalıdır?
PRP uygulaması genelde 20-30 gün aralıklarla yapılan bir işlemdir.
PRP tedavisinin sonuçları ne zaman görülür?
PRP uygulamasının ilk seansında sonuç almayı beklemek yanlıştır. Genelde 2-3 seanstan sonra sonuç alınır.
PRP işleminden sonra nelere dikkat etmek gerekir?
İşlem yapılan bölgeyi güneşten korumak gerekir ve işlemin yapıldığı gün sıcak su ile banyodan kaçınılmalıdır.